Blog

  |   Nieuws
Zoete en gezonde snack

Zoet én gezond: van deze 7 snacks kun je snoepen zonder je schuldig te voelen

Iets te vieren of heb je gewoon zin in een snack? Goed nieuws! Je hoeft geen afscheid te nemen van allerlei zoetigheid om gezond te blijven. Met deze lekkernijen kun jij je zoete trek stillen, zonder dat je je zorgen hoeft maken over toegevoegde suikers.

Wie zegt dat gezond eten saai en smakeloos moet zijn? Zeker niet als het gaat om zoete traktaties! Met een beetje creativiteit kun je genieten van heerlijke snacks die niet alleen jou als zoetekauw tevreden stellen, maar ook je lichaam voeden.

Zoete en gezonde snacks

1. Fruitige ijsjes

Maak je eigen gezonde ijsjes door vers fruit zoals aardbeienbosbessen of mango te pureren en in ijsvormpjes te gieten. Voeg een scheutje kokoswater toe voor extra hydratatie en vries ze in. Je krijgt kleurrijke en verfrissende ijsjes boordevol vitamines en antioxidanten. Een handje verse aardbeien, ananas, druiven of appelplakjes voor een verfrissende en voedzame snack zijn natuurlijk ook altijd een goed idee.

2. Havermoutkoekjes

Deze gezonde ‘koekjes’ zijn perfect als gezonde snack voor bij de koffie of om uit te delen op een verjaardag. Meng havermout, banaan, pindakaas en een snufje kaneel. Vorm ze tot koekjes en bak ze in de oven tot ze goudbruin zijn. Smullen!

3. Dadelbonbons

Dadelbonbons zijn als kleine, zoete smaakbommetjes. En goed nieuws: het is ook nog eens voedzaam en gezond. Mix dadels en eventueel een vleugje cacao in een keukenmachine tot een plakkerig deeg. Rol het deeg in kleine balletjes en rol ze vervolgens door kokosvlokken of fijngehakte noten. Bewaar ze in de koelkast voor een snelle en gezonde snack. Let wel op: dadels bevatten natuurlijke suikers. Te veel dadels eten is alsnog niet heel gezond voor je. Geniet met mate!

4. Bananenbrood

Maak een gezonde versie van bananenbrood door volkorenmeel, rijpe bananen, noten en zaden te mengen. Het resultaat? Een voedzame en smaakvolle snack die ook nog eens perfect is voor onderweg of als tussendoortje.

5. Chocolademousse van avocado

Verwen jezelf met een romige mousse gemaakt van avocado (ja, echt), cacaopoeder, een scheutje honing en een vleugje vanille-extract. Mix alles samen tot een zacht mengsel en geniet van een gezonde snack vol goede vetten en antioxidanten.

6. Appel met amandelpasta en kaneel

Snijd een appel in plakjes en besprenkel ze met een beetje citroensap om verkleuring te voorkomen. Smeer elk plakje appel in met met amandelpasta en bestrooi met wat kaneel voor een heerlijke, zoete snack.

7. Zoete aardappelfrietjes

Wat niet mag ontbreken in een rijtje met zoete en gezonde snacks zijn zoete aardappelfrietjes. Snijd zoete aardappel in dunne reepjes, besprenkel met een beetje olijfolie en bestrooi met kaneel en een snufje zout. Bak ze in de oven tot ze knapperig zijn en geniet van een gezond alternatief voor traditionele frietjes. 

(bron: GezondNu)