Blog

Wegwerpzakjes voor groenten en fruit in de ban

  |   Nieuws
Wegwerpzakjes voor groenten en fruit in de ban

Dit jaar verdwijnen de gratis plastic en papieren zakjes voor groenten en fruit uit Albert Heijn, ALDI, JUMBO, Lidl en PLUS. In plaats daarvan kunnen klanten gebruik maken van herbruikbare zakjes die zij thuis kunnen wassen. Met dit gezamenlijke initiatief verwachten de 5 supermarktketens jaarlijks zo’n 126 miljoen plastic en 10 miljoen papieren zakjes uit te sparen.

Herbruikbare zakjes

Vorig jaar deed Albert Heijn als eerste supermarkt de eenmalige plastic zakjes in de ban en verving ze door duurzame, herbruikbare verszakjes. PLUS, Lidl, JUMBO en ALDI doen dat in de loop van dit jaar. Dit is vastgelegd in een gezamenlijke intentieverklaring die zij onlangs ondertekenden. Ook de papieren zakjes voor groenten en fruit moeten eraan geloven.

Plastic Pact NL

De 5 supermarkten zijn deelnemers in het Plastic Pact NL. Deze alliantie van de Nederlandse overheid en meer dan 100 koplopers in de kunststofketen streeft naar minder gebruik van plastic en betere recycling. Staatssecretaris Vivianne Heijnen (met Milieu in haar portefeuille) omarmt het initiatief van de 5 supermarkten en roept andere supermarkten op om het voorbeeld te volgen, zodat herbruikbare zakjes snel het nieuwe normaal worden.

Bron: Plastic Pact NL