Blog

  |   Nieuws

De lekkerste recepten voor suikervrije waterijsjes

Een zomer zonder ijsjes is geen zomer. Wat kies je als de keuze bestaat uit Magnums en rakketjes tjokvol suiker? Gelukkig vind je de oplossing heel dichtbij: in je eigen diepvries.

Dat een Magnum gelijk staat aan een pakje boter, is een fabel. Ja, dit beroemde ijs is inderdaad een caloriebom, maar je er zou bijna acht moeten eten om aan de calorieën van een pakje boter te komen. Onmogelijk! Het is wel een feit dat een Magnum niet de gezondste keus is. Naast de grote hoeveelheid calorieën, zit er ook veel suiker in. Met een schommelende bloedsuikerspiegel als gevolg.

Maar wat eet je dan als het buiten warm is en je snakt naar verkoeling? Een ijsje zonder toevoegde suikers! Wij geven je alvast drie recepten om de diepvries mee te vullen.

Wat heb je nodig voor deze zelfgemaakte suikervrije ijsjes?

In het augustusnummer van gezondNU geeft ijsmaker Nina Weerman, van het ijsmerk NICE, een tipje van de sluier voor het recept van het perfecte ijs: “Het moet smaken als een lekkere, net iets zoetere smoothie.” Daarom is het ook geen verrassing dat je voor het maken van deze ijsjes een blender nodig hebt, een krachtige staafmixer werkt ook prima. Ook handig: een snijplank, mes en ijsvormpjes. Speciale ijsvormpjes zijn bijna overal te koop, van de Ikea tot de Xenos. Heb je geen zin in waterijsjes? Voeg dan minder water toe of vervang het door magere yoghurt of sojayoghurt. IJs maken is een kwestie van experimenteren!

Super zuur citroenijsje
Simpeler dan dit recept kan het eigenlijk niet. Pers twee citroenen uit en mix dit met een glas water. Verdeel het mengsel over de ijsvormpjes. Na een paar uur in de vriezer is je ijs klaar.

Mojito op een stokje
Van de bekende cocktail kun je eenvoudig ijs maken, wel zonder alcohol natuurlijk. Schil hiervoor een komkommer en snijd het in hele kleine stukken. Mix dit met tien muntblaadjes, een glas water, een half glas citroensap en de schil van een citroen. Pureer de ingrediënten en giet het in de vorm.

Watermeloen-aardbei waterijsjes
Watermeloen, de naam zegt het al, is echt een waterbom. Perfect voor het maken van ijsjes dus. Stop 300 gram watermeloen in de blender en mix het met het sap van één limoen en een handje (bevroren) aardbeien.

Tip 1: als je ijsjes best wat zoeter mogen en je toegevoegde suikers geen probleem vindt, voeg dan een beetje honing aan de ijsmix toe.

Tip 2: lekker ijs maken is een kwestie van veel doen en veel proeven. Heb je een restje smoothie over? Vries het in! Desnoods in een ijsklontjesvorm als het weinig is. Bijna ieder smoothierecept is geschikt voor het maken van ijsjes.

(bron: GezondNU)