Blog

  |   Nieuws

3 gezonde voordelen van pompoen

Pompoen staat niet alleen mooi in huis, deze typische herfstgroente kent ook tal van gezonde voordelen. Wij geven je drie redenen om deze oranje vezelbom vaker op je bord te leggen.

Voordeel 1: Pompoen is gezond voor je hele lichaam

Met pompoen maak je je hele lichaam blij. Zo zijn je darmen blij met de enorme hoeveelheid vezels, je hart met kalium, je huid met de antioxidanten en je ogen met het grote portie vitamine A. En alsof dat nog niet genoeg is, staat pompoen bekend als breinvoedsel. De hoeveelheid omega-3-vetzuren in deze groente stimuleert de werking van de hersenen. Je weet dus wat je te doen staat als je een concentratieboost nodig hebt!

Voordeel 2: De pitten van de pompoen zijn ook goed voor je

Niets van deze veelzijdige groente gaat verloren. De pitten van een pompoen zijn namelijk ook nog eens supergezond. Dat komt onder andere doordat ze veel magnesium bevatten, wat een gezonde bloeddruk stimuleert, je botten ondersteunt en bijdraagt aan een goede nachtrust. Met een half kommetje pompoenpitten zit je al bijna op de dagelijks aanbevolen hoeveelheid magnesium.

Voordeel 3: Het is de perfecte vleesvervanger

Wie vegetarisch of veganistisch eet of gewoon een dag geen vlees wil eten, kan pompoen goed als vleesvervanger gebruiken. Waarom? Er zit veel, en goed opneembaar ijzer in. IJzer is niet alleen belangrijk bij het vervoeren van zuurstof, maar stimuleert ook de aanmaak van enzymen voor de spijsvertering en is belangrijk voor de conditie van je haar, huid en nagels. Pompoen bevat daarnaast vitamine B2, een belangrijke vitaminen als je weinig dierlijke producten eet. Je kunt met deze groente alle kanten op. Niet alleen gezond, maar ook nog eens verrassend lekker!

(bron: GezondNu)