Blog

Makkelijke kook- en bakrecepten voor Sinterklaas

  |   Nieuws

De Sint is in het land. Dat betekent cadeautjes in de schoen, vrolijke kinderen en mooie gedichten. Sinterklaas is ook een goede gelegenheid om samen de keuken in te duiken, bijvoorbeeld met de kids. Samen iets bakken of koken is gezellig en leerzaam. Voor kinderen is niets zo leuk als zelf aan de slag gaan met alle ingrediënten, zo zien ze precies wat erin gaat.

Gezonde Sinterklaasrecepten

Zoek bij onderstaande tekst de recepten op www.voedingscentrum.nl

Pepernoten, taaitaai en speculaas horen bij Pakjesavond, maar er zijn nog veel meer lekkere dingen die je op tafel kunt zetten. Kleine hapjes die passen bij het seizoen en de avond kleur geven. Bovendien wissel je dan mooi af tussen gezonde en minder gezonde snacks. Wij hebben een aantal van deze lekkere recepten voor je op een rij gezet.

Makkelijke en gezonde Sinterklaashapjes voor op tafel

Geroosterde tomatenspiesjes

Deze heerlijke tomatenspiesjes zijn een feestje op tafel en bovendien ook nog eens hartstikke gezond. Je maakt ze in een handomdraai en het is succes gegarandeerd bij jouw gasten.

Baba ganoush

Zelf baba ganoush maken? Het is helemaal niet zo moeilijk en smaakt nog lekkerder. Dit smeersel van aubergine kun je serveren bij (volkoren) toastjes of op een (volkoren) stokbroodje.

Geroosterd volkoren stokbrood met hummus en groente

Hummus bestaat voor een groot deel uit kikkererwten en is daarom een lekkere en gezonde snack. Je kunt er groente in dippen of een (volkoren) stokbroodje bij serveren. Bovendien kun je eindeloos variëren met hummus en er zo je eigen draai aan geven.

Recepten voor hartige hapjes voor erbij

Behalve koude hapjes zijn in deze tijd van het jaar warme hapjes ook lekker voor erbij. Maak jouw ‘heerlijk avondje’ compleet met deze simpele en warme recepten. De kinderen vinden ze heerlijk en ook voor de volwassenen wordt Sinterklaasavond een feestje!

Hartige cupcakes

Wie zegt dat cupcakes altijd zoet moeten zijn? Met dit recept maak je de lekkerste hartige cupcakes in een handomdraai. Je kunt zelf de groente en vulling kiezen die jij lekker vindt.

Dikke frieten

Friet of patat, noem het hoe je wil, maar een succes bij de kinderen is het altijd! Zo ook met deze variant van gewone en zoete aardappel.

Kaas-uien-breekbroodje met basilicumdip

Dit zelfgebakken broodje zit barstensvol smaak door de belegen kaas, uien en kruiden. En de dip met basilicum maak je ook helemaal zelf. Lekker om met elkaar te delen.

Klassieke erwtensoep

Een kop stevige erwtensoep vult de maagjes en is bovendien perfect voor deze tijd van het jaar. Zijn de keeltjes ook meteen goed gesmeerd om een hele avond sinterklaasliedjes te kunnen zingen!

Bakrecepten voor Sinterklaas

Wat lekkers snoepen kan met het Sinterklaasavondje natuurlijk best. Wij hebben een aantal lekkere bakrecepten voor Sinterklaas voor je op een rijtje gezet. Duik samen met de kids de keuken in en maak er een gezellige bakmiddag van. Met deze recepten heb je succes gegarandeerd.

Tip: onderstaande bakrecepten bevatten veel calorieën en suikers. Bedenk: je kind heeft een kleinere maag dan jij. Geef daarom een kleine portie.

Meer tips om bewust om te gaan met snoepen rond Sinterklaas.

Kruidnootjes met volkorenmeel

Kruidnoten zijn onmisbaar bij het Sinterklaasfeest. Ontdek nu dit recept voor heerlijk knapperige volkoren kruidnootjes.

Pompoenmuffins

Pompoen en speculaaskruiden zijn de smaakmakers in dit recept. De pecannoten bovenop de muffins geven een lekkere bite.

Carrotcake balls

Deze wortelballetjes smaken heerlijk bij de koffie of thee. Lekker om uit te delen tijdens het cadeautjes uitpakken.

Appeltaartbolletjes

Ben je gek op appeltaart? Dan zullen deze bolletjes ook goed in de smaak vallen. Ze zijn ook nog eens lekker snel klaar.

Zoek de bijbehorende recepten op www.voedingscentrum.nl

(bron: Voedingscentrum)

ContactEnglishPrivacyMobiele site