Blog

Ei muffins met doperwtjes en worteltjes

  |   Nieuws

Muffin frittata’s oftewel ei-muffins kun je eigenlijk de hele dag door eten. Bij het ontbijt, bij de lunch of als verantwoord tussendoortje. Je kunt er bijna alle groenten in verwerken, vers of uit een potje of blikje. Maak ze op zondag en vries ze apart van elkaar in, dan heb je de hele week een gezond tussendoortje op je werk.

Ingrediënten

  • Handje verse spinazie
  • Potje/blikje doperwten met worteltjes
  • 1/4 paprika
  • 6 eieren
  • Peper en zout
  • Muffinvorm
  • Muffinpapiertjes

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Snijd de paprika en spinazie heel fijn. Laat de worteltjes en erwtjes uitlekken en snijd deze ook fijn.

Kluts de eieren en voeg wat peper en zout toe. Doe 6 muffinpapiertjes in de muffinvorm en doe de groenten erin. Schenk nu in elk muffinbakje voorzichtig wat van het ei-mengsel.

Zet de muffinvorm in de oven en bak de ei muffins gaar in 20-25 minuten. Haal de muffins daarna niet gelijk uit de oven, maar laat ze afkoelen met de oven op een kier, anders storten ze in.Als de muffins klaar zijn, haal je ze niet gelijk uit de oven, maar laat je ze even afkoelen met de klep van de oven op een kier, anders zakken ze in.

Bereidingsduur

30 minuten

(bron GezondheidsNet)