Blog

Lekkere koolhydraat-arme snacks

  |   Nieuws

Snacken en koolhydraatarm eten, gaat dat wel samen? Ja hoor! Snacken kun je nog steeds, alleen nét iets anders dan je waarschijnlijk gewend was. Voor iedereen die wel wat snack-inspiratie kan gebruiken, verzamelden wij acht koolhydraatarme tussendoortjes. Handig voor onderweg, mee naar je werk of op een feestje.

1. Ei-muffins

Een hardgekookt ei is één van de bekendste koolhydraatarme snacks. Lekker en makkelijk, maar ook een tikkeltje saai. Bijna net zo makkelijk is het maken van ei-muffins. Dit recept is perfect voor kliekjes: verwarm de oven voor op 180 graden en snijd ondertussen alles wat je nog in je koelkast hebt liggen in kleine blokjes. Paprika, courgette, vleeswaren, olijven, kaas en ga zo maar door. Kluts vier eieren en mix de gesneden restjes erdoor. Voeg wat paprikapoeder, chilipoeder, peper en zout toe. Vul een muffinvorm met het mengsel en bak de muffins in twintig minuten goudbruin.

2. Italiaans spiesje

Feestje of ben je gewoon gek op Italiaans eten? Prik dan aan een satéprikker een bolletje mozzarella, een cherrytomaat, een blaadje basilicum en eventueel een olijf.

3. Courgettepizza’s

Het kan misschien niet op tegen echte pizza, maar het is wél lekker. Verwarm de oven op 150 graden en snijd een courgette in plakjes. Je kunt voor dit recept ook aubergine gebruiken. Mix wat tomatensaus met Italiaanse kruiden en smeer hiermee de bovenkant van de plakjes courgette in. Doe er wat kaas op en ander toppings die je in huis hebt en bak de mini-pizza’s in vijftien minuten bruin.

4. Appelsandwich

Hetzelfde idee als de courgettepizza’s, maar dan zoet. Snijd een appel in plakjes, smeer er notenpasta op en leg er een plakje appel bovenop. Tussen deze ‘sandwich’ kun je ook nog wat geraspte amandelen doen.

5. Omeletrolletjes met tonijn

Deze omeletrolletjes zijn gegarandeerd een succes op een feestje! Snijd een lente ui en halve rode peper in ringetje en een halve komkommer in blokjes. Mix dit met een blikje tonijn. Kluts twee eieren en bak ze. Vul de omelet met de vulling, rol hem op en snijd hem in ongeveer zes stukjes. Ook lekker: omelet gevuld met hüttenkäse en groente of zalm.

6. Slawraps

Makkelijker kan niet: smeer een groot blad sla, bijvoorbeeld ijsbergsla, in met hummus en vul het met reepjes groente en rol het op. Lekker met wortel, paprika, komkommer, kool of bijvoorbeeld kiemgroenten.

7. Geroosterde edamame boontjes

Mmmmm edamame boontjes. Ze zijn nóg smaakvoller als je ze even roostert. Verwarm de oven voor op 200 graden en meng de bonen met wat olijfolie en zout. Leg ze voor zo’n dertig minuten in de oven. Vergeet ze niet af en toe om te scheppen. Staat de oven nog aan? Rooster dan ook meteen kikkererwten met wat paprikapoeder of chilipoeder. Met een beetje fantasie lijken het net borrelnootjes.

8. Gevulde tomaat met hüttenkäse

Iets minder makkelijk mee te nemen, maar wel heel lekker. Hol voorzichtig een tomaat uit en vul hem met een beetje hüttenkäse en peper.

(bron: LekkerGEzond)