Blog

3 Snelle tips tegen coronakilo’s

  |   Nieuws

Schokkend maar waar: bijna de helft van de Nederlanders is zwaarder geworden sinds de lockdown. Niet heel gek natuurlijk, als je voorraadkast binnen handbereik is en onze dagelijks beweging op een lager pitje is komen te staan. De coronakilo’s kwamen er langzaam bij, maar hoe kom je er weer vanaf?

De sportscholen sloten de deuren en naast thuis eten en slapen, zaten we de afgelopen tijd – voor wie geen eigen kantoor heeft – ook nog eens massaal te werken aan de eettafel. Boodschappen doen werd ons belangrijkste uitje en de verleiding om na het dichtklappen van je laptop direct neer te ploffen op de naastgelegen bank, was groot. Ons leven veranderde en de coronakilo’s werden een begrip. Maar nu de maatregelen zijn versoepeld en de zomervakantie in aantocht is, wil je daar natuurlijk zo snel mogelijk vanaf. Deze tips gaan daarbij helpen.

Neem je voorraadkast onder de loep

Als je net als half Nederland aan het hamsteren was geslagen, dan staat je voorraadkast nog steeds behoorlijk vol. De kans is groot dat ook jij – naast wc-papier – met pannenkoekenmix, pakken spaghetti, soepen in blik of zak en groenten in blik of pot opgescheept zit. Tijd om je voorraadkast uit te mesten. Groenten in blik (zonder toegevoegde suikers) kun je laten staan, maar de pannenkoekenmix kun je beter bewaren voor de kinderen. Kant- en klare soepen zitten vol met zout en suiker. Niet de beste keuze als je wilt gaan afvallen. Als het om koolhydraatbronnen als rijst en pasta gaat, eet dan alleen de volkoren varianten. Die zitten bomvol vezels en zijn daarom een gezondere keuze. Kook liever te veel en vries het in, zodat je nooit wat hoeft weg te gooien.

Begin elke ochtend met een korte work-out

Voel jij er niks voor dat de sportscholen straks weer opengaan? Je dag beginnen met een korte work-out is een goed alternatief. Zeker als je dit dagelijks doet, zal je lichaam strakker en fitter worden. Zet elke ochtend je wekker en ga minstens een kwartier flink wandelen, gebruik een springtouw of dans op je favoriete muziek. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn en het zorgt voor een flinke dosis positieve energie.

Tel tot tien

We hebben allemaal gewoontes waarvan we weten dat ze gerust uit je leven gebannen mogen worden. Misschien drink je door het vele thuiszitten ineens elke avond een glas wijn of trek je veel sneller een zak chips open. Even tot tien tellen helpt om jezelf te leren beheersen en je slechte gewoontes stapje voor stapje los te laten. Tellen maakt je rustiger en helpt je ademhaling en emoties onder controle te krijgen. Zodra je begint met tellen, verschuift je aandacht naar de cijfers. Let op: niks meer mogen van jezelf werkt averechts. Als je het doet, geniet er dan juist optimaal van, maar wel met mate.

(bron: GezondNu)