Blog

  |   Nieuws
10x deze producten uit de supermarkt zijn gezond én betaalbaar

10x deze producten uit de supermarkt zijn gezond én betaalbaar

Geld kan een enorme drempel zijn om gezond te eten. Vaak denken we dat betaalbaar én gezond eten niet samen gaan. Maar met de juiste kennis hoeft gezond eten niet duur te zijn. Een klein budget om gezond te eten? Deze producten zijn goedkoop en gezond. Ook handig om te weten: de mogelijkheden met deze producten zijn eindeloos.

Verse zalm, avocado en bosbessen zijn stuk voor stuk gezonde producten. Maar je hoeft deze voeding echt niet elke week in je winkelmandje te gooien om fit te blijven. Er zijn een hele boel gezonde producten die veel voordeliger zijn. Wij geven je 10 spotgoedkope boodschappentips.

1. Havermout

Havermout is enorm veelzijdig. Het geeft energie, houdt je darmen gezond, heeft positief effect op je hart en het is glutenvrij. Daarnaast staat het internet boordevol lekkere, originele havermoutrecepten. Havermout leent zich trouwens ook goed om een homemade granola te maken, koekjes en pannenkoeken te bakken of een gezonde pizzabodem van te maken.

2. Gedroogde peulvruchten

Deze voordelige eiwitbron koop je het beste in gedroogde vorm, maar ook in blikvorm is dit een topper voor je bankrekening. Linzen kun je bijvoorbeeld goed gebruiken in een ovenschotel, soep, wrap of rijstsalade.

3. Zilvervliesrijst

Zilvervliesrijst kun je makkelijk voordelig inslaan in een voordeelverpakking. Reikt jouw inspiratie met rijst niet verder dan een nasigerecht? Probeer eens een cheeseburgerbowl met rijst, een curry met mango, een kipkerrieschotel of gebruik rijst als vulling voor gevulde paprika’s.

4. Volkoren brood

Een goede start van de dag en de basis van ons middageten. Wij Nederlanders zijn echte brood eters. Gelukkig maar dat onze sneetjes brood niet peperduur zijn. Er kunnen wel flinke prijsverschillen tussen verschillende broodsoorten zitten. Let daarom goed op in de supermarkt welk soort brood je koopt.

5. Aardappelen

Nog zo’n oer-Hollands product: de aardappel. Variatiemogelijkheden genoeg.

6. Kwark en yoghurt

Tegenwoordig zijn er een heleboel verschillende soorten kwark en yoghurt. Kokosyoghurt, proteïneyoghurt en Griekse yoghurt zijn niet de meest goedkope opties. Kies je voor naturel yoghurt en magere kwark van het huismerk? Dan ben je een stuk voordeliger uit!

7. Tofu en tempeh

Vlees en vis zijn vaak erg duur. Vervang dit daarom een paar keer in de week voor vleesvervangers, zoals tofu en tempeh. Dit is een stuk goedkoper en met de juiste kruiden en specerijen kun je een heerlijke maaltijd op tafel toveren.

8. Diepvriesgroenten

Diepvriesgroenten zijn vele malen goedkoper dan verse groenten. Je kunt ze in grotere porties inkopen en je kunt ze heel lang bewaren waardoor je niets weg hoeft te gooien. Hetzelfde geldt natuurlijk voor bevroren fruit!

9. Zonnebloempitten en pinda’s

Noten en pitten zijn vrij duur. Maar de prijzen verschillen enorm tussen verschillende soorten noten en pitten. Zonnebloempitten zijn bijvoorbeeld een stuk voordeliger dan pijnboompitten en je kunt beter voor pinda’s kiezen dan voor amandelen.

10. Tomatenpuree en gezeefde tomaat

Ben jij fan van kant-en-klare pastasauzen? Koop vanaf nu eens een pak gezeefde tomaat of een blikje tomatenpuree. Dit is veel voordeliger en ook nog eens een stuk gezonder omdat er niet allerlei toevoegingen in zitten. De pastasaus kun je zelf eenvoudig op smaak brengen met oregano, basilicum en koriander.

(bron: GEzondNu)