Blog

Is diepvriesfruit net zo gezond als vers fruit?

  |   Nieuws

Met tips om de smaak én vitamines te behouden

Er is praktisch geen verschil tussen vers fruit in vergelijking tot fruit uit de diepvries. Fruit uit de diepvries bevat praktisch evenveel voedingsstoffen als vers fruit.

Vitamines en mineralen

In fruit zit onder andere vitamine C, vitamine A, foliumzuur, kalium, ijzer en calcium. De hoeveelheden voedingsstoffen zijn bij elke soort anders, maar zelfs binnen dezelfde soort kunnen verschillen bestaan.

Heb je te veel fruit gekocht? Je kunt fruit ook zelf heel makkelijk invriezen. Voor het invriezen kun je ijsblokbakjes gebruiken, een plastic bakje of speciale diepvrieszakjes. Zorg altijd wel dat het luchtdicht verpakt wordt.

Tips om de smaak én vitamines te behouden:

  • Vries zacht fruit als aardbeien, frambozen, bessen in een plastic bakje of op een schaal. Zorg er wel voor dat je maar een dun laagje gebruikt, anders vriezen ze aan elkaar vast.
  • Druiven en aardbeien kun je heel invriezen. Je kunt ze bijvoorbeeld bevroren als ijsklontjes gebruiken in dranken, maar ook ontdooien en gebruiken in de yoghurt of smoothie.
  • Snijd citroenen en limoenen in plakjes en vries ze in in een bakje of diepvrieszakje. Je kunt de schijfjes bevroren of ontdooid in je water doen, maar ook gebruiken als garnering bij bijvoorbeeld vis of vlees.
  • Heb je te veel bananen liggen? Je kunt ze heel invriezen, maar ook in plakjes of stukjes. Wil je ze gebruiken voor een smoothie of bananenbrood? Dan is in kleine stukjes makkelijker. Ze verliezen wel wat smaak.
  • Sinaasappels en/of grapefruits kun je geperst invriezen. Doe het sap in een ijsblokbakje of een plastic fles en vries het in.