Blog

Slanke oranje hapjes

  |   Nieuws

Oranje pistolets

Volkoren pistolet, filet americain, of slankie smeerkaas sambal. Snijd de volkoren pistolet door de midden en beleg deze met de filet of smeerkaas met sambal. Je hebt zo een makkelijke, slanke en bovendien oranje lunch.

Oranje fruitspiesjes

Satéprikkers, mandarijn, sinaasappel, abrikoos, perzik, oranje meloen. Snijd het fruit in stukjes en rijg ze op de satéprikkers. Resultaat: vrolijke oranje stokjes. Ook leuk om met kinderen te maken!

Tussendoortjes

Oranje tussendoortjes: worteltjes, oranje paprika of oranje water ijsjes als calippo sinas, oranje raket en split. Helemaal oranje-proof!

Koningingsdag toetje

Magere yoghurt, oranje (sinaasappel) limonade 0% suiker, kleine hoeveelheid gedroogde abrikozen, cranberry’s of blanke rozijnen. Schenk de magere yoghurt in een kom en voeg daar één eetlepel oranje limonade aan toe, roer dit door. Voeg vervolgens het gedroogde  fruit toe.

Oranje borrelsnack van snoeppaprika’s gevuld met roomkaas en pijnboompitten

Ingrediënten

1 bakje a 300 gr mini oranje paprika’s (snoeppaprika’s)

Paar takjes verse peterselie

Peper en zout

200 gr roomkaas naturel

2 eetl pijnboompitten

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de paprika’s door de lengte doormidden en verwijder eventuele zaadjes. Meng de roomkaas met een beetje peper en zout. Hak de peterselie fijn en meng door de roomkaas. Vul de paprikahelften hiermee. Verdeel wat pijnboompitten er over en zet 15 min in de oven.

Romige aardappelsoep met bite van groene peper

Ingrediënten

1 ui 
400 gr aardappelen, geschild en in blokjes
1 pot geroosterde rode paprika a 465 gr 
1 theel gemalen komijn
1 theel paprikapoeder
800 ml groentebouillon
Paar takjes verse koriander
1 verse groene lombok peper (of uit pot, maar dan kun je er wel 2 of 3 nemen)
1 eetl citroensap
150 ml creme fraiche light 
1 eetl olijfolie

Materialen

staafmixer
schuimspaan

Bereiding

Snij de ui en de groene peper klein en fruit deze in een beetje olijfolie aan. Laat de paprika’s uitlekken en snijd ze in stukjes. Voeg de paprika, komijn, wat verse koriander en paprikapoeder toe en bak een minuutje of twee mee. Giet de bouillon er bij en breng aan de kook. Voeg de aardappelen toe en kook ze 15 min mee. Schep met een schuimspaan ongeveer 1/3 van de paprika en aardappelblokjes uit de pan en houd deze apart. Pureer de rest van de soep met een staafmixer fijn. Roer de citroensap en creme fraiche door de soep. Proef of er misschien nog een beetje peper of zout bij moet. Schep de stukjes paprika en aardappel weer bij de soep en verwarm nog een minuutje door. Serveer de soep met wat verse koriander en eventueel wat brood.

Let op: niet elke peper is hetzelfde, let daar op als je de soep wat milder of juist wat pittiger wilt hebben.